Találkozó

Featured

Találkozók

Ebben a menüpontban az eddig lezajlott találkozóink beszámolóit olvashatják.

Hatodik Kühlewind találkozó

Találkozó 2014. jan. 11.
helyszín: Szép Műhely

Emlékeztető

Mi lehet a célja egy embernek, egy embercsoportnak ? Valahol olvastam: az ember célja, legfontosabb feladata: A Világ és az ember egységének helyreállítása. Nemes feladat, mi is lehetne más a célunk ? Igen, ez a célunk.

 Beírtam a Google keresőbe a mondatot, mit gondoltok, hány találat jött ki? 3.820.000
A feladat említése tehát komoly érdeklődést vált ki.   
Van-e valami a Világon kívül ? A mondat szerint igen: az ember. A Világ és az ember.
A 3.820.000 találat azt a meggyőződésünket igazolja, hogy a Világ AZ ott van és én itt vagyok, a világgal szemben.

 Minket az köt össze, hogy sok-sok évvel ezelőtt meghallottunk egy figyelmeztetést.

Ötödik Kühlewind találkozó

A figyelem mozgása és a gondolkodás mozgása címmel Pál József vezetésével zajlott az összejövetel

 

A találkozó első felében a gyakorlatoké volt a főszerep, míg a szünet után a tapasztalások megbeszélése került előtérbe. Ha a hagyatékban megfogalmazottakat nem pusztán leírt dologként szemléljük, hanem a mindennapi gyakorlatban élővé tesszük, ez jelenti a szellemi hagyaték méltó megőrzését. A tanítást a jelenidejű gondolkodás gyakorlatában tudjuk megőrízni. A megőrzéshez a puszta szándék nem elég, a gyakorlásnak kézzelfogható eredménnyel is kell bírnia. Ez a kitétel nem tartalomra vonatkozik: „A szellemtudományban a hogyan számít, nem a mit”. A gyakorlatok kapcsán eredményként a tudatszint megemelkedését tekinthetjük.

Negyedik Kühlewind találkozó

2013.06.14-én ismét találkoztak Székely György tanítványai, barátai és ismerősei. Alcím: Hogyan felejtsük el hétköznapi énünket

A rendezvény ez alkalommal ismét az Aranytízben került megrendezésre. Az összejövetelen kb. negyvenen vettünk részt. Böszörményi László előadását a Felejtés művészete címmel tartotta.

Hétköznapjainkat átszövik emlékeink, érzéseink. Ezek egy jó része asszociatív, nem akart módon kerül a tudatba. Előnyös az emlékezés? Praktikusan minden bizonnyal, hiszen e képesség nélkül nehezen tudnánk élni: az emberi civilizáció épít rá. Terhes az emlékezés? Igen, sokszor szeretnénk egy-egy emlékünktől megszabadulni.

Harmadik Kühlewind találkozó

2013. május 11-én a Dover Nyelviskolában megrendezésre került a III. Kühlewind Találkozó

A G.K. Alapítvány szervezésében immár harmadszor jöttünk össze közös gondolkodásra, elmélkedésre, beszélgetésre. A találkozó helyszíne a VII. kerületi Dover nyelviskola volt. A beszélgetést Fenyő Ervin vezette. Mint mindig, a találkozón nem csak egy színvonalas előadást hallgathattunk meg, hanem maguk a résztvevők is bekapcsolódhattak a beszélgetésbe. A hagyományokhoz híven a közös gyakorlás sem maradhatott el.

Második Kühlewind találkozó

2013 februárjában másodszor került megrendezésre a Georg Kühlewind Találkozó, a szerző nevét viselő Alapítvány szervezésében

2013.02.01-én az Arany J.u.10-ben ismét találkoztunk: Gyuri barátai, ismerősei, valamint sok-sok érdeklődő. Szép számmal akadtak olyanok, akik a Waldorf-világból jöttek, vagy akik máshonnan ismerik az antropozófiát. A beszélgetést Böszörményi László vezette. A tőle megszokott módon az előadást végigkísérte a belőle áradó derű. A két napos összejövetel címe emlékezés és felejtés volt.

Első Kühlewind találkozó

2012 decemberében először került megrendezésre a Georg Kühlewind Találkozó, a szerző nevét viselő Alapítvány szervezésében

 

Kuratóriumunk úgy gondolta, hogy az Alapítvány elsődleges célkitűzését –Georg Kühlewind szellemi hagyatékának méltó megőrzését- közös tudati gyakorlás révén is megpróbálja teljesíteni.

Az első, közös gyakorlásra 2012. december 2.-án advent első vasárnapján került sor az Óbudai Waldorf Iskolában.